Praten doet ieder stel wel. De vraag is: worden de juiste dingen gezegd? Welke gesprekken moet je voeren om een levendige relatie te houden? In ons nieuwste boek leggen we dit uit.

Langs elkaar heen praten

‘Wij praten langs elkaar heen’, of: ‘Hij zoekt altijd een oplossing, terwijl ik er alleen over wil praten’, zijn veelgehoorde uitspraken in de beslotenheid van de therapiekamer. Ondanks alle goede bedoelingen en de verliefde start, lijkt het contact bij veel stellen steeds meer uit te draaien op oppervlakkige mededelingen en ruzies over futiliteiten. En dat is niet alleen het geval bij langdurige relaties, maar komt tegenwoordig ook vaak voor bij jongere koppels.

Vijf soorten gesprekken

Kern van het probleem is gebrekkige communicatie. In Praten Lucht Op belichten we vijf soorten gesprekken die regelmatig gevoerd moeten worden om te voorkomen dat je relatie doodbloedt. We geven tips en doen suggesties om gesprekken in goede banen te leiden.

Welk soort gesprek is voor jou op welk moment belangrijk? En hoe pak je zo’n gesprek aan?

Dit boek sluit af met het ‘Praten Lucht Op’-programma. Daarin zetten we op een rijtje gezet welke contactmomenten voor een relatie cruciaal zijn. En er worden gespreksonderwerpen aangedragen waarmee je direct aan de slag kunt. Een aanrader als je samen thuiszit vanwege de Coronavirus-maatregelen.

Te koop in iedere boekhandel

Het boek is eind september 2019 verschenen bij uitgeverij Anderz en verkrijgbaar in iedere boekhandel.  U kunt ook een gesigneerd exemplaar bestellen via de webshop van uitgeverij Relatieboek.