Partners gaan hun eigen weg

Ex-partners

Co-ouders

Als co-ouders blijf je met elkaar te maken hebben. Je hebt op die manier dus nog steeds een relatie. Goed overleg is noodzakelijk, zonder dat allerlei emoties daarin storen. Het is een feit dat je een geschiedenis hebt met elkaar. En niet altijd lukt het om de knop eventjes om te draaien. Als je merkt dat je niet verstandig op elkaar reageert, kan een arrangement relatietherapie zinvol zijn. Uiteraard boeken wij (op verzoek) twee hotelkamers.
Tijdens een relatietherapie weekend kun je een bepaald onderwerp op een gestructureerde manier uitdiepen. Dat scheelt een hoop verwarrende gesprekken. Zo kun je uiteindelijk tot betere afspraken komen. En ontwikkel je minder wrok naar elkaar. Want daar wordt niemand beter van. Vooral kinderen lijden eronder als ex-partners negatief tegenover elkaar blijven staan.
Als je niet wilt dat kinderen zo met elkaar omgaan in de klas, moet je ook niet willen dat je zo reageert op je ex-man of ex-vrouw.

Wat voelen we nog voor elkaar?

Het is niet onze insteek om ex-partners weer bij elkaar te brengen. Maar soms worden we benaderd door gescheiden koppels die merken dat ze nog steeds heel vriendschappelijk met elkaar omgaan. Dat begint vaak met een intensieve vorm van co-ouderschap. Verjaardagen worden gezamenlijk gevierd en men gaat zelfs met elkaar op vakantie. Soms wordt de omgang meer dan die van oude vrienden. De kinderen zeggen hardop wat mamma en pappa denken: ‘Waarom gaan jullie niet gewoon weer bij elkaar wonen?’ Af en toe krijgen we een verzoek van ex-partners die hun gevoelens willen uitzoeken. Wat bij ons voorop staat is dat ‘gewoon-weer-bij-elkaar’ geen oplossing is. Je bent immers niet voor niets opgebroken. Pas als duidelijk wordt wat er (nog steeds) dwarszit, kan gewerkt worden aan een doorstart.

Ook bij kinderloze stellen kunnen tedere gevoelens opnieuw de kop opsteken. Zo zijn er stellen die in zeer korte tijd zijn gescheiden. Wanneer de gevoelens van afkeer wat zijn geluwd, komt een ontnuchterende fase. Waarom heb ik me eigenlijk zo van je afgekeerd? Nu ik alleen woon, voel ik me ook niet zo happy. Tijdens onze relatietherapie kun je snel tot de kern komen van wat er speelt.

Twijfelt u of een relatietherapie-weekend geschikt is voor u en uw ex-partner? Neem contact met ons op. Wij geven u een eerlijk advies.

Wanneer is een relatietherapie-weekend geschikt?

  • Als je een vechtscheiding wilt voorkomen
  • Als je een heet hangijzer eens goed wilt bespreken
  • Als je de achterliggende onvrede bespreekbaar wilt maken
  • Als je tedere gevoelens koestert voor je ex
0%
van de huwelijken in Nederland eindigt in een scheiding
0%
van alle echtscheidingen loopt uit op een vechtscheiding