Help, een relatiecrisis.

Relatietherapie ervaringen crisis

Verfrissend

Wij waren ooit bij een andere therapeut geweest, maar die zei ons niet veel. Als laatste kans hebben we bij jullie geboekt en dat was erg verfrissend. Angèle liet het er niet bij zitten, als wij wat vaag zaten te praten. Maar ze toonde ook veel begrip als we eerlijk durfden te zijn. Ik kom uit een gezin van weinig woorden en ik dacht dat ik ook zo was. Maar we merkten allebei dat praten echt oplucht. Dan zie je vanzelf weer oplossingen. De volgende dag hebben we een plan gemaakt en dat gaan we ook echt doen. Jullie boek is ook lekker praktisch. Groeten,

J. en N. Maarn
The Language of Friendship

Wij willen je nog hartelijk bedanken voor de spiegel die je ons tijdens ons relatieweekend hebt voorgehouden. Het heeft ons doen inzien hoeveel we van elkaar houden en dat de schijnbaar onoverbrugbare problemen die er tussen ons leken te bestaan op te lossen zijn door écht met elkaar te communiceren. Waarschijnlijk waren we er zonder het weekend in Vlissingen niet samen uit gekomen. Wat je ons hebt laten inzien is prachtig omschreven door Henry David Thoreau: “The language of friendship is not words but meanings”. Je liet ons inzien dat we met elkaar moeten praten over onze gevoelens en niet moeten vervallen in het maken van koppige verwijten. We ontdekten dat we nog erg van elkaar houden en het meest duidelijke resultaat daarvan is dat we besloten hebben weer samen het bed te delen. Het is nu een maand geleden dat we in Vlissingen waren en we zijn nog steeds verliefd.

H. en L. Bodegraven
Erop of eronder

Onze dochter stuurde een sms tijdens het weekend. Wat je ook besluit, mam. Ik hou van je. Ze had het helemaal gehad met haar vader. Voor ons was het daardoor ‘erop of eronder’. Maar in dit weekend heb ik gezien dat de hele situatie hem niet koud laat. Hij doet oprecht zijn best de schade in te halen. Toen we thuiskwamen is hij met onze dochter gaan praten. Dat heeft iedereen veel goed gedaan. Ik zie nu ook mijn eigen aandeel. Bedankt voor je vasthoudenheid.

S. en A. Urmond
Goede gok

Wij waren eigenlijk ten einde raad, vanwege een crisis in ons huwelijk. In dit weekend hebben we een aantal dingen duidelijk tegen elkaar uitgesproken. Door de begeleiding hierbij durfden we rechtstreekser te zijn, maar kregen we ook zicht op hoe je over een ander heen kunt walsen. Het weekend was voor ons een gok, want je weet natuurlijk niet of je je op je gemak zult voelen bij de therapeut. Die combinatie met een hotel was ook prima. Ik geloof niet dat ik mijn partner anders zo ver had gekregen.

H. en R. Nunspeet
Laatste redmiddel

Door een aantal omstandigheden woonden we al meer dan een jaar niet meer samen. Eigenlijk konden we niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar. Dus als laatste redmiddel zijn we in Vlissingen terecht gekomen. Wat ons eigenlijk in de eerste sessie de ogen deed openen was dat Sjaak niet geinteresseerd was in details uit het verleden, maar dat hij meer bezig was met heden en toekomst. Hij schrijft weinig of niets op in je bijzijn, noch zit hij bij een vervolgsessie iets van zijn notities na te lezen. Vergis je echter niet in zijn quasi-nonchalante houding, want hij is vlijmscherp. Zelf ben ik altijd kritisch geweest over therapeuten, maar wij hebben in ieder geval ervaren dat het kan helpen. Mits je er zelf ook wel voor open kan en wil staan.
Wat bij de afsluiting van de sessies naar voren kwam was dat we het contact geleidelijk moeten opbouwen. Dit zijn we aan het doen en het gevolg is dat ik meer ‘thuis’ ben dan vlucht.

H. en S. Capelle a.d. Ijssel
Bedankbriefje voor de relatietherapeut

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.