Ouder-kind

Familie weekend

Ouder en volwassen zoon of dochter

Bij veel ouders en volwassen kinderen groeit de behoefte, nu ze een zelfstandig leven hebben opgebouwd, om de relatie te verbeteren. Soms is dit omdat oude conflicten steeds weer de kop opsteken of omdat de nieuwe levensfase een andere kijk op het verleden geeft. Het kan erg verhelderend zijn als kinderen zich uitspreken over hoe ze jou als opvoeder (hebben) ervaren en andersom. Er kunnen onderwerpen ter sprake komen die onderhuids nog steeds doorwerken. Moeilijke issues en heftige gebeurtenissen uit het verleden kunnen zo een gezonde plek binnen de relatie krijgen.

Broers en zussen

Een familieweekend kan de verhoudingen tussen broers en zussen verbeteren. Ouder en wijzer geworden kunnen familievetes worden bijgelegd. Ook kan worden uitgewisseld hoe ieder de sfeer in het ouderlijk huis heeft ervaren. Het kan bijdragen aan een beter begrip voor elkaars situatie.

Maatwerk

Wij bieden de mogelijkheid om elkaar aan te spreken op gevoelige punten. Wij zorgen ervoor dat de gesprekken niet uit de bocht vliegen en luisteren met een professioneel oor zodat er wederzijds begrip kan groeien. Wij kiezen geen partij maar streven ernaar dat alle betrokkenen zich gehoord en begrepen voelen.

Twijfelt u of een familieweekend geschikt is voor uw situatie?
Neem contact met ons op. Wij geven u een eerlijk advies.