Relatietherapie ervaringen ruzie

Relatietherapie ervaringen
ruzie

Video-recensie ruzie

Uitgepraat

Dit jaar zijn wij bij je geweest. Je vroeg hoe het nu gaat. We zijn 6 maanden verder. Heel knap hoe je ons in 3 gesprekken weer op het goede spoor hebt gezet. Ik kan me voorstellen dat je het niet meer weet, maar ik was al een jaar boos op R. Dat is door de gesprekken met jou helemaal verdwenen. We hebben bijna geen ruzie meer gehad en als het wel zo was hebben we het op een normale manier uitgepraat. Dus tot zover is er veel verbeterd, R. blijft zo wie zo tot volgend jaar in Suriname. Dit kan ik ook goed accepteren.

R. en H. Gouda
Weer humor

Als man ben je meestal niet zo handig in het uiten van je gevoelens. Ik dacht ook ergens dat me de les gelezen zou worden en ging eigenlijk mee omdat mijn partner zo aandrong. Maar de therapeut bleef neutraal en begreep dat ik ook mijn dingen voelde, al uit ik dat niet meteen in woorden. Wat me het meest verbaasde is dat er weer ruimte kwam voor humor. We hebben samen gelachen en gehuild. En dat was nodig na al die ruzies. Het heeft me geleerd dat het niet gaat om je gelijk te halen.

C. en S. Ijmuiden
Chronisch ziek

Bedankt dat we nog dezelfde week opnieuw terecht konden voor twee sessies. De drie sessies die we de maand ervoor hadden geboekt, waren niet genoeg om onze ruzies te doorbreken. Toen ik je zondagavond mailde was ik eerlijk gezegd wanhopig. Nu besef ik pas dat ik niets meer van mijn partner kon hebben, omdat ik mijn chronische ziekte nooit heb kunnen accepteren. En H. met mijn gevoelens geen raad wist. Nu we samen de impact daarvan beseffen, gaat het veel beter. Niet makkelijk om onder ogen te komen. Maar ik veranderde gaandeweg in een chagrijn en zo ben ik niet. Dat wist je me duidelijk te maken. Warme groeten.

H. en D. Zoetermeer
Verder dan mijn buitenkantje

Op een gegeven moment kon ik alleen nog maar bits doen. Logisch dat mijn partner zich ging verdedigen. Ik ben verbaasd over het geduld waarmee Angèle mij begeleidde. Ze keek verder dan mijn buitenkantje en raakt mijn ziel. Tegelijk zei ze de dingen die al vaker waren gezegd, maar die ik nooit wilde horen. Eigenlijk is therapie een opluchting, dat er iemand eens een keer echt luistert.

A. en R. Maassluis
Meer rust

Toen wij een jaar met de camper door Zuid-Amerika trokken, maakten we minder ruzie dan bij terugkomst in Nederland. Daarvoor klopten we bij jullie aan. Wij wilden je nog bedanken voor het weekeinde. We zijn een kort tijdje verder. Wij hebben wat meer rust sindsdien en zijn bezig met vaker gespreksmomenten te pakken. Het heeft mij wat verder bewust gemaakt van wat ik onderhuids best wist.

F. en J. Beverwijk
Bokshandschoenen

Toen mijn man nog op zee was, stond ik er alleen voor. Omdat hij meer betrokken wilde zijn bij ons gezin heeft hij een baan aan de wal gezocht. Sinds hij vaak thuis is hebben we ruzie. Dat kan overal over gaan. Onze oudste dochter had jullie website gevonden en raadde ons aan dit te doen. Eigenlijk schamen we ons dat we het zo ver uit de hand hebben laten lopen. Maar het weekend dat we hebben gevolgd gaf ons hoop. In plaats van te praten over wat dwars zit, trokken we de bokshandschoenen aan- zoals je dat uitlegde. Nu de dieper liggende gevoelens naar boven zijn gekomen, weten we beter bij te sturen.

P. en M. Den Helder
Mildheid

Ik vergeet soms het lieve, verlegen meisje, maar af en toe denk ik: ‘Ik ben niet alleen maar iemand die iets fout doet en zich schuldig moet voelen, ik ben juist vooral dat andere.’ Daar zit zeker mildheid in naar mezelf, die ik goed gebruiken kan. Bedankt dat je die kant bij ons allebei naar voren hebt gehaald. Knap hoe je zo snel dat verhaal erachter naar voren haalde. Ik dacht altijd dat het in een relatie gaat om grenzen stellen enzo. Maar het is ook leren kijken, weet ik nu.

F. en W. Amsterdam

Het gaat goed, we hadden laatst wat woorden, maar we kunnen het gelukkig uitpraten. Dat is nieuw.

Van het weekend heb ik vooral onthouden dat ik niet te fel moet discussiëren, want dan schieten we allebei in de verdediging en gaan de woorden niet meer over de inhoud van de discussie. Dit vind ik wel lastig wanneer J. een "stoer masker" opzet en aanvallend begint te discussiëren. Als ik dan aanvallend reageer kunnen we niet verder praten over de inhoud. Ik vind het wel lastig om niet te reageren als ik het gevoel heb dat sommige argumenten niet kloppen. Work in progress zullen we maar zeggen.

Verder hou ik zielsveel van J. Een relatie is soms ff lastig maar op de basis van die liefde gaan we vast een mooie toekomst tegemoet. Ik ga er voor.

M. en J. Texel
Relatietherapie ervaringen ruzie