Overige relatietherapie ervaringen

Overige relatietherapie ervaringen

Van analyse naar gevoel

‘Van analyse naar gevoel’, dat is in een paar woorden hoe we bij je vandaan zijn gekomen en hoe we de afgelopen weken een leerproces zijn ingegaan. Ik zeg we, maar met name voor mij (Victor) is de verandering het grootst.
We zijn beide mensen met een sterke wil. Op die wilskracht hebben we enkele jaren van tegenspoed ‘overleefd’, toch is er in die jaren afgedaan aan onze relatie omdat die eigenlijk steeds op de tweede plek kwam en langzaam naar de achtergrond is verschoven. Door dat juist te benoemen en met elkaar te delen wat dat alles met ons deed en doet brengt ons nu weer dichter bij elkaar.
Je hebt ons beiden signalen gegeven waar we iets mee konden doen voor onszelf en voor de ander. Niet elkaar willen managen maar met elkaar willen delen.

V. en N. Driebergen
Scheefgroei

Tijdens het weekend heb je bij ons beiden heel veel losgemaakt. Ik ben mij bewust geworden van mijn manier van communiceren naar Lea toe en de scheefgroei die bij mij is ontstaan in het verdelen van mijn aandacht tussen Lea, de kinderen en de zaak. Ik ben heel erg geschrokken van mijn eigen serieuze en autoritaire gedrag en ben dit meteen gaan veranderen.
Praktisch gezien hebben we dan ook een heerlijke week achter de rug waarin we nog veel goede gesprekken hebben gehad en we ook weer konden lachen.
We beseffen heel goed dat we er met één goede week nog niet zijn, maar hebben wel heel duidelijk het gevoel dat we de goede kant op gaan. Op dit moment hebben we het idee om over een paar weken weer een weekend naar Vlissingen te komen om nog een voortgangsgesprek met je te doen.
Heel erg bedankt voor de basis die je ons hebt gegeven.

L. en E. Wijchen
Weer blij met elkaar

Met ons gaat het prima, we zijn weer blij met elkaar. De laatste sessie was voor mij echt een omslag. Ik heb er veel over nagedacht.
We praten nu heel veel met elkaar, we begrijpen elkaar beter.
We gaan een week in Zwitserland uitrusten, wandelen en familie bezoeken. We hebben er veel zin in.
We zijn blij dat we je hulp ingeroepen hebben en zijn je dankbaar.

H. en A. Pijnacker
Meer inzicht

Bijna twee weken geleden kwamen we uitgerust terug van een bijzonder weekend in Vlissingen. De sessies en de strandwandelingen hebben veel losgemaakt. We zijn nader tot elkaar gekomen. Er is meer inzicht en we hebben daardoor meer begrip voor elkaar. We zijn ook wel een beetje geschrokken van de ernst van de situatie. Inmiddels zijn we aan het oefenen met nieuw gedrag. Dat gaat met vallen en opstaan.
Bedankt voor de sessies. We kunnen zo vooruit met wat we geleerd hebben en komen mogelijk nog weer een keer bij je terug.

H. en M. Utrecht
Stabiel

Er is een (redelijk) stabiele woonsituatie ontstaan en wij praten regelmatig over ons weekend in Vlissingen. We gaan volgende week overigens wel alsnog verdere begeleiding zoeken bij ons in de buurt. Wellicht kan dit het herstel nog wat versnellen.
Via deze weg willen wij u nogmaals danken voor het perfecte weekend in de zin van een aantal goede consulten die er zeker aan hebben bijgedragen dat wij nog bij elkaar zijn en ook bij elkaar blijven.

J. en M. Emmen
Overige relatietherapie ervaringen