Maatschap De Meyboom

Relatietherapie De Meyboom

De relatietherapeuten Angèle Nederlof en Sjaak Vane vormen samen Maatschap De Meyboom. De relatietherapie-gesprekken worden begeleid door één van ons.

De Meyboom is tevens de naam van de praktijkruimte waar de sessies plaats vinden. Een rustig en vrij gelegen therapiegebouw van 36 m2 voorzien van portaal met aanrecht en toilet. Sfeervol ingericht met schilderijen waarin bomen centraal staan.

De naam Meyboom is ontleend aan het lentefeest (in de maand Mei) waarin een versierde boom symbool staat voor de persoonlijke verbinding met de creatieve krachten van de aarde. In Nederland wordt dit feest nog maar op enkele plaatsen gevierd. In Duitsland en de Oost-Europese landen is de viering gangbaarder. We schrijven Mei-boom met een Griekse ‘y’ omdat onze werkruimte is gelegen in De Mey van Streefkerklaan.

Relatietherapeut Angèle Nederlof

Angèle Nederlof

De Meyboom is opgericht door Gestalttherapeut Angèle Nederlof. Zij heeft sinds 1988 een praktijk voor Gestalt- en Relatietherapie. Na een HBO-opleiding aan de sociale academie, volgde zij een 5-jarige professionele Gestalt-opleiding. Zij volgde bijscholingen o.a. bij Jürg Willi (relatietherapie) en het Walter Kempler-instituut (gezinstherapie). Zij liet zich tevens inspireren door het bio-energetisch lichaamswerk van Alexander Lowen, imaginaties volgens de Phyllis Krystal-benadering en de Jungiaanse analytische therapie. Ook verdiepte zij zich in de EFT (Emotionally Focused Couple Therapy) van Sue Johnson.

Angèle was jarenlang actief in de NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie). Zij is auteur van het boek: Gestalttherapie in beeld en co-auteur van diverse boeken over relaties zoals Verdiep je relatie en Overspel draait niet alleen om seks.

Relatietherapeut Sjaak Vane

Sjaak Vane

Relatietherapeut Sjaak Vane volgde een opleiding voor Gestalt- en lichaamsgerichte therapie en cursussen bio-energetica. Hij werkte ooit binnen het jeugdtheater, het basis- en HBO-onderwijs en binnen de hulpverlening als coach en docent gespreksvaardigheden. Hij schreef verschillende boeken over drama en communicatie, jeugdliteratuur en partnerrelaties. Hij is afgestudeerd als filosofoof (MA) met een bekroonde scriptie over hedendaagse denkbeelden over de liefde. Sjaak verdiepte zich in de principes van de Emotionally Focused Couple Therapy (EFT) en de oplossingsgerichte gesprekstherapie (OT). Ook werkt hij als WorkLife coach en geeft lezingen over groepsdynamica, verbeelding en personal branding.

Sjaak woont sinds 1984 samen met Angèle Nederlof.  Zij hebben samen twee (volwassen) kinderen.