Het boek is geschreven voor alle stellen die weigeren samen de tijd uit te zitten of elkaar het leven zuur te maken. Het benadert relatieproblemen als een gebrek aan wisselwerking tussen beide partners. De spontane liefdesstroom die ooit zorgde voor verbinding lijkt verdwenen te zijn. Hoe kun je deze herontdekken? Wat vormt de basis van een vaste intieme relatie als de liefde niet meer vanzelfsprekend is?

Je relatie verbeteren

Het boek gaat in op vragen zoals: Wat kun je doen als je op elkaar uitgekeken raakt? Hoe kun je opnieuw met elkaar in gesprek raken als je relatie doodbloedt? Ik praat beter met mijn vriendin dan met mijn man. Waarom eindigen onze gesprekken steeds op dezelfde manier? Moeten we meer ruzie maken? Iedereen vindt ons een leuk stel, behalve wij. Hoe kan dat? We leven als broer en zus. Eerst praten en dan seks, of andersom? Toen mijn partner verliefd werd op een ander werd duidelijk wat ik al lang wist. Hoe pak je het aan als je je relatie wilt verbeteren?

Contactmomenten

Op toegankelijke wijze beschrijft ‘Verdiep je relatie’ de meest uiteenlopende contactmomenten. Van het overleg over de vakantie, stoom afblazen na je werk, tot je gevoelens delen in een intiem gesprek. Telkens wordt aangegeven hoe je hierbij oprecht contact kunt maken met je partner. Door elkaar bewust op te zoeken en te laten merken wat de ander je doet, kun je een levendige uitwisseling bereiken. Op die manier groeit een vaste relatie in intimiteit.

Compleet programma

Het laatste hoofdstuk schetst een programma waar je meteen mee aan de slag kunt. Dat maakt jullie samen tot een team. Je weet nu heel concreet waaraan je kunt gaan werken. Daardoor kan een relatiecrisis leiden tot meer duidelijkheid – en meestal ervaar je daardoor een nieuwe verbondenheid. Je herstelt niet wat is geweest, maar je maakt een nieuwe start met elkaar. Alleen daardoor kan er (uiteindelijk) meer begrip en nieuw vertrouwen groeien.

Download de inhoudsopgave en het voorwoord >>

Bestel dit boek in onze webshop