Jong gezin na afloop van een relatietherapie weekend.

Relatietherapie ervaringen jonge gezinnen

De kinderen merken het verschil

Zoals afgesproken, zouden wij nog een keer wat van ons laten horen hoe het gaat. We hebben nog steeds een fijne herinnering aan het weekend, er is zoveel duidelijk geworden. Het gaat heel goed, we vullen elkaar weer aan en de gesprekken lopen op gelijkwaardige voet. We nemen ook de tijd voor gesprekken, 1x in de week privé en 1 x in de week zakelijk overleg, dit gaat voor ons goed. Onze dochter Lisa merkte op dat ze het rustiger vond in huis, daar schrokken we wel een beetje van maar gaf ons wel het punt dat we goed bezig zijn. Onze zoon slaapt beter. We hopen dat dit zo blijft. Misschien heeft het er mee te maken dat wij ontspannen zijn, misschien ook niet. Jasper is gestart met sporten, en tijdelijk gestopt met zijn bestuurswerk in de avonduren. We zijn nog steeds blij, en trots op onszelf, dat we dit gedaan hebben.

R. en J. Dwingeloo
Heel anders dan ik dacht

Voor mij was het alsof ik al die tijd (toen het niet zo goed ging tussen mij en Erik) een boek aan het lezen was waarvan vrij duidelijk was waar het over ging. Maar na de inzichten die ik in Vlissingen heb opgedaan, bleek het een heel ander soort boek te zijn. Ik dacht dat ik wist hoe ik in elkaar zat, maar onze relatie bleek een veel diepere/ ingewikkeldere betekenis te hebben! Veel interessanter!
Erik en ik nemen nu elke maandag de tijd om te praten over hoe het nu gaat en waar we tegenaan lopen. Dat is ook een hele stap vooruit. Voorheen gooide ik er op de meest ongelukkige momenten mijn ergernis uit, en Erik kwam er niet aan toe te vertellen waar hij mee zit. Nu kan ik het naast me neerleggen en het ‘bewaren’ voor maandag. Ik spreek voor ons beiden als ik zeg dat we na elk gesprek weer een soort opluchting voelen. We gaan weer ontspannen met elkaar om en liggen eindelijk weer tegen elkaar aan in bed.

C. en E. Amsterdam
Goed

Wat heerlijk om samen weer eens tijd voor elkaar te maken (en hebben). Door de sessies hadden we intensieve gesprekken met elkaar, dat was (te) lang geleden! We waren door alle zorg voor de kinderen en werk helemaal vergeten dat met elkaar praten en echt luisteren naar de ander zo verrijkend voor je gevoelens ten opzichte van elkaar is.

J. en M. Mijdrecht
Trots

Ik was trots op Henk dat hij na een ruzie met onze dochter met haar is gaan praten. Zij kwam daarna naar me toe en zei: ‘Papa heeft met me gepraat!’ Henk zei dat het niet bij hem op kwam om achter haar aan te gaan en te praten. Mijn vraag aan Henk was wel, dat ik al jaren lang dingen zeg en hij deed er niks mee en na dit weekend(gelukkig) wel. Een schop onder zijn kont had hij nodig zegt hij, het heeft zijn ogen geopend! Daar ben ik zo blij mee!! We zijn op de goede weg, dankzij u. Heel veel dank, ik ga u zeker aanraden bij vrienden die in het zelfde schuitje zitten waar wij in zaten.

H. en P. Vinkeveen
Bij de les

Voor we kwamen dacht ik dat drie sessies weinig zou zijn en beslist niet genoeg. Maar het was intensief. Ik wist niets van relatietherapie en eerlijk gezegd kon dat me ook niet zoveel schelen. Als het maar werkt. En dat deed het! Dat had ik niet verwacht. We werden goed bij de les gehouden en tussen de sessies door hebben we ook veel gepraat. Heerlijk op het strand. Alles bij elkaar heeft het relatieweekend ons erg goed gedaan.

J.W. en D. Rijswijk
Ontdooid

Het weekend in Vlissingen heeft ons weer ontdooid. Daar waren wij zelf nooit uitgekomen. Wat dat betreft ben ik je zeer dankbaar en heb ik waardering voor de manier waarop je ons hebt aangepakt. Want dat was het wel, kan je zeggen. Een resolute aanpak hadden we wel nodig! Er is een heleboel winst gemaakt en afgelopen zondag hebben wij ons eerste gesprek gevoerd. Deur dicht. Tegen de kinderen zeggen: ‘Niet storen’. Die hadden zoiets van: ‘Wat gebeurt er nu?’ Mijn dochter zei dat ze merkte dat de sfeer tussen ons veel beter was. Dat eerste gesprek was wel even wennen, maar goed om te doen. We zijn er nog niet, dus nu niet vervallen in oude gewoontes.

M. en C. Geldrop
Verslag

Even wat punten op een rijtje. – Kinderen weten waar ze aan toe zijn, goed met elkaar gepraat en samen nieuwe regels opgesteld, – Een standaard familiedag vonden ze een super idee (komende zondag, heb er zin in); – Wat kleine huishoudelijke taken verdeeld, vonden ze ook fijn (moeten we nog even bijsturen, maar de intentie is goed) – R. is erg lief maar ook wat stiller… ik probeer hem ook wat ruimte te geven maar probeer ook duidelijk te maken dat hij met mij over alles kan praten, mocht hij hier behoefte aan hebben; Hij doet zijn best, dat merk ik, maar dat blusdekentje is nog steeds aanwezig – Zondag is ook onze “evaluatiemiddag”, dan maken wij meer tijd voor elkaar om dieper te gaan met gesprekken (R. en ik, strandwandeling); – Ik houd mij aan mijn afspraak om in tijdblokken te werken: huishouden, kantoor, vrije tijd – moet ik bewust mee bezig zijn, maar het gaat prima, is wat rustiger in mijn hoofd; – We zijn wat directer om dingen aan elkaar te vragen, dat voelt wel prettiger voor mij, hij komt ook met zijn ideeën die wij dan ook gaan uitvoeren, er is meer overleg!

H. en R. Leiden
Betere sfeer

Het weekend in Vlissingen heeft ons veranderd. Daar waren wij zelf nooit uitgekomen. Wat dat betreft ben ik je zeer dankbaar en heb ik waardering voor de manier waarop je ons hebt aangepakt. Want dat was het wel kan je zeggen. Een resolute aanpak hadden we wel nodig.
Er is een heleboel winst gemaakt en afgelopen zondag hebben wij ons eerste gesprek gevoerd. Deur dicht en tegen de kinderen zeggen: ‘Niet storen’. Die hadden zoiets van: wat gebeurt er nu? Mijn dochter zei dat ze merkte dat de sfeer tussen ons veel beter was. Dat eerste gesprek was wel even wennen, maar goed om te doen.
We zijn er nog niet, dus nu niet vervallen in oude gewoontes. Proberen de valkuilen waar je ons op wees te vermijden.

M. en P. Nunspeet
Geboortekaartje na geslaagde relatietherapie.