Veelgestelde vragen relatietherapie

Veelgestelde vragen over relatietherapie

Hoe gaat het relatietherapie in zijn werk?

Relatietherapie bestaat uit een aantal gesprekken met een professionele luisteraar. De praatsessies worden afgewisseld met opdrachten die je individueel of samen doet. Er is aandacht voor ieders behoefte aan liefde en intimiteit.Relatietherapie maakt duidelijk wat er ontbreekt. De keuze om te veranderen ligt bij jou. Lees meer in ons artikel over relatietherapie.

Wat levert een relatietherapie op?

Relatietherapie is geen lijmpoging. De winst ervan is dat duidelijk wordt hoe je elkaar in de weg zit. Soms worden die obstakels verrassend snel uit de weg geruimd. Als je weet wat je onbewust verkeerd doet, kun je bewust werken aan een verandering. Wat het ook wordt: relatietherapie doorbreekt een impasse. Het zet aan tot verandering. Hoe dit er uitziet verschilt per koppel.

Hoe vind ik een goede relatietherapeut?

Kies voor een relatietherapeut met ervaring. Die gaat vaak doortastend te werken. Dat scheelt een hoop tijd. Met een combinatie van meelevend luisteren en kritische helderheid, kom je snel verder. Sommige aanbieders presenteren zich als je beste vriend. Je kunt ze altijd bellen en eindeloos met ze praten. Meestal heb je zo iemand wel in je omgeving. De meest kundige relatietherapeut durven jou te confronteren met iets wat je liever niet wilt horen.

Heeft de relatietherapie nog zin?

Als je echt wilt veranderen zijn altijd mogelijkheden. Ook als praten niet jouw ding is. Als je echter je partner meesleept naar een relatietherapeut is de kans van slagen klein. Je moet allebei bereid zijn om naar jezelf te kijken. Relatietherapie is niet bedoeld om de ander de les te lezen.

Wat kost relatietherapie?

Staar je niet blind op het uurtarief van een relatietherapeut. Een ervaren relatietherapeut komt snel tot de kern. Je hebt dan minder sessies nodig dan bij iemand die zich op de vlakte houdt. Ook kun je in een geconcentreerde sessie meer te weten komen dan wanneer je urenlang achter elkaar praat. Het gaat niet om de tijd dat je bij de therapeut zit, maar om de eye-openers die het oplevert.

Meer weten?

Lees ons uitgebreide artikel over relatietherapie

Lees onze blogs over relatietherapie, gevoelens en andere onderwerpen